Want to share this Foto on another web-site or blog?

Paste one of the following lines in to your site, blog or profile page..

Script:

HTML (for myspace, bebo etc):

BBCode (for message boards/forums):
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


Acara sukaneka utk kanak-kanak 7 thn ke atas
Mail this Foto to a friend
Search BoardTracker for..
Acara sukaneka utk



Next >
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


Monday, 2-Feb-2009 08:11
Gambar Family Gathering kt Kota Tinggi Waterfall Resort Johor
Assalammualaikum,

Arini bersemangat sgt nk cite pasal cuti aritu. Time public holiday Chinese New Year baru2 ni... 25 dan 26 Febuari 2009...kitaorang smua (keluarga sebelah husband) buat family gathering ke Kota Tinggi Waterfall Resort, Johor.....best giler.... :groucho: :
Dah lame rasenya xgi bercuti ni...so, rasenya this is the right time & place to us to get together ngn ahli keluarga kitaorg yang xkurang ramainya ni...

Smua ada...Tok Mak, Mak Lang, Chu Ana, Mak Long & Pak Long sekeluarga, Mak Ngah & Pak Ngah sekeluarga, Pakde Yo & Makde Zue sekeluarga, Teh Ati & Iman, Pakcik Mat sekeluarga :shy: :P Kt gambo ni, kaum bapa xde coz jadi cameraman, so kaum ibu & anak2 jelh yang interprem....




Kitaorg bertolak lebih kurang pkl 10 pagi & tiba lebih kurang pkl 12. Jalan kira ok ar....xjem pun walaupun byk kereta, maklum ar...cuti umum..... Sampai sane je...kitaorg terpakse tunggu coz chalet yg kitaorg booking blum ready lg. Cleaner tgh bersihkn. So, sementara tunggu tu, budak2 ape lg...mandi kolam ar....termasuk la hero kesayangan kami tu...excited sungguh! kolam....kolam....(tunjuk kt kolam) sebab dh xsabar2 lg nk mandi kolam.Lagipun dia tgk org ramai...lagi ar xtenteram hati dia...(ish..ish...anak sapa la nih!) :oh_god:

Kitaorg stay kt chalet 4A & 4B. Yang besh nya, bilik kitaorg sebelah menyebelah....bukak je pintu tengah, dh bole jd satu bilik besar....hehe...
Bayangkn, keluarga yg besar ni, boleh muat dengan hanya gune 2 bilik yg xberapa besar tu...hehe...Mmg crouded skit ar...tp ok la jugak walaupun kurang selesa skit...

Macam2 acara kitaorg selama berada 2 hari 1 malam kt sane....rase xpuas je.... :-(
Ptg lps solat zuhur, kitaorg dh stat aktiviti dah...sukaneka utk kategori kanak2 & dewasa.....mcm mak2 & ayah2 org, kitaorg smua wat acara lari kaki tiga...bola beracun ar, jatuhkn botol ar (ala2 boling) & isi air dlm botol pakai span & rebut gula2 utk kanak2....walaupun ujan, suasana tetap meriah...
smua main ujan kecuali Tok Mak & Bibik Makde Zu (coz jage Akashah)...ade acara untuk kanak2 & dewasa....anak aku si Ammar tupun bole tahan gak excitednya...xpeduli ibu & ayah dia bile jumpe sedara mara yg lebih kurang sebaya dgn dia... :horay:











Walaupun sejak kitaorang check-in sampai ar ari nk check-out cuaca kurang baik...kejap ujan....kejap gerimis....sejuk je rase, tapi kitaorg xpeduli smua tu....kitaorg redah je.....janji happy! :lol_up:

Pastu kitaorg mandi kolam pulk.....ramai gak org mandi ptg tu....tp aku xmandi ar...cume jadi pemerhati jer..tengok2kn si Ammar tu...biase ar...heroku ini ligat semacam...ade je benda pelik2 dia nk cuba....kononnya mandi xnk pakai boya...mcm teror je.. :bounce_cigarrete:

Bile tiba time maghrib, kitaorg solat Maghrib berjemaah. Lps tu kitaorg bace Doa Selamat. So, dh lepas solat Isyak, acara yg ditunggu oleh smua pun bermula...ACARA BARBEQUE! Besh sgt....Chu Ana & Mak Lang jd chefnya, bakar ayam + udang + sosej panggang ...nyummm...nyummm...Terima kasih kt korang berdua! Tanpa korang, mungkin kitaorg xmakan mlm tu... :flowers:

Sambil makan2 tu...diselang-selikan dgn acara penyampaian hadiah tempat 1 hingga 3 utk pemenang sukaneka bg katogeri kanak2 & dewasa....Kitaorg suami isteri dpt tempat ke 2....tp setakat ni acara2 bg org dewasa diungguli oleh Pak Ngah & Mak Ngah....huish....jeles nih....xpe....insyallah, tahun depan klu ade lg cmni, rezeki kitaorg la pulak....chaiyokk C.Mat & C.Lynn! :ar15:












Gitu-gini, xsedar pun dh nk pkl 11 lebih....borak2 & gelak2 sakan, sampai smua dh lupa yang dh nk tengah mlm. Kak Ngah sempat jugak ar wat meeting adik beradik & bincang tentang budget/kewangan family seperti segala perbelanjaan dan wang klua masuk.

Bukan senang nk berkumpul anak beranak cmni....setahun sekali pun susah....
Time cmni ar kitaorg boleh borak2...gurau senda & yg lebih penting sekali dapat mengeratkan hubungan persaudaraan sesama adik beradik....Hopefully, di masa-masa akan datang, acara family gathering mcm ni dpt diteruskn tiap2 tahun walaupun hanya setahun sekali...sure adik-beradik setuju punya....

Orang yang paling happy + gembira + excited sekali ialah TOK MAK :lol_fast:
Tengok telatah anak2, menantu2 & cucu2nya yang bermacam ragam tu...
Kitaorg smua pun happy gak coz dapat menggembirakan hati MAK walaupun cume dapat bersama hanya utk 2 hari je....Mak asyik tersenyum & gelak je kitaorg tgk...





Tp kalu Tok Abah ade..(teringat kt Arwah Tok Abah yang mmg peramah orgnya) sure lg best....
Yelah, semuanya ada....mau xmeriah...berkumpul sekali sekala...
:wave: :wave:

Ok ar, itu sedikit sebanyak citer tentang aktiviti kitaorg kat sane. Kt sini ade beberapa keping gambo utk dikongsi bersama...enjoy!!

(p/s: Banyak gambo xde ar...sorry ye?) :bitter:

8-)




© Pidgin Technologies Ltd. 2014.